De in 1594 opgerichte provincie Groningen vindt zijn herkomst terug in 1040, waar voor het eerst gesproken werd over Groningen. Het mag dan ook niet verwonderen dat dit de hoofdstad is geworden. Hoewel de oppervlakte van de regio ruim is, is het aantal inwoners in 2022 relatief laag met 596.163. De gaswinning in dit gebied zou de reden kunnen zijn dat het aantal laag blijft, al is de populatie de afgelopen tijd gestegen met een kleine 6000 inwoners. Ook Groningen heeft trekpleisters voor toeristen, zoals de Martinitoren, maar de stad staat vooral bekend als studentenstad. Echter zal je weinig tot geen studenten vinden in Westerdiepsterdallen. Het is het kleinste dorp en heeft slechts twee huizen. Dat staat in schril contrast met het explosieve aantal van 190.560 in de hoofdstad zelf. Het aantal gevonden bureaus beperkt zich tot 34. Een nek aan nekaansluiting met Friesland. Toch sluit ik niet uit dat het aantal op kan lopen.

Wat kun je verwachten

Onder het kopje Groningen vind je foto's van politiebureaus, politieposten van huidige politie, rijkspolitie, verkeerspolitie, etc. en uit de (verre) geschiedenis. Dit kan betekenen dat het pand reeds is afgebroken of een andere bestemming heeft gekregen. 

Soms is de kwaliteit van de foto niet al te best, maar als je toch een betere kijk wil hebben klik dan op de foto om te vergroten.
De meeste foto's staan verspreid op internet. Om niet alle websites hoeven door te spitten, staan ze op deze site bij elkaar, overzichtelijk per provincie en plaats bij elkaar.
 
Omdat sommige panden een andere bestemming hebben gekregen, vind je hier ook de foto's van de gebouwen en hun huidige bestemming. De beelden dienen dan enkel ter illustratie.

Wanneer informatie onjuist is of ontbreekt, of wanneer er een bronvermelding bij hoort, neem dan gerust contact op.  Alleen zo kan de site up-to-date blijven. Het e-mailadres straat op de homepagina en op de contactpagina.

Maak jouw eigen website met JouwWeb